Anti-biotica is af en toe in ons leven nodig om simpele dingen niet uit de hand te laten lopen.

 

Desalniettemin kan het veel schade aan je hormonale systeem en darmen toebrengen. Je darmgezondheid is van essentieel belang voor je algehele gezondheid en vooral voor het grootste orgaan wat je hebt, namelijk je huid.

Hoe kun jij je huid verzorgen tijdens en na zo ‘n kuur.

 Eerst even dit:
Vaak zorgt een antibiotica kuur ervoor dat je huid veel droger wordt en kan zelfs ook dunner worden. Tijdens een kuur ben je vaak veel minder “onstekingsgevoelig” maar na een kuur is je weerstand vaak lager waardoor je (als je lichaam gevoelig is) sneller laaggradige blijvende ontstekingen kan houden vooral bij je kaak en kin lijn. 

Ook kan dit ervoor zorgen dat jouw weerstand lager is en je daardoor juist makkelijker en langdurig last kan krijgen van ontstekingen in je huid en/of schimmelinfecties. 

Dus wat kan je doen?
– Vraag hulp bij een specialist in voeding. Liefst een expert die echt met jou de diepte in gaat en conclusies trekt op basis van onderzoek. Bijvoorbeeld Klaeverhealth van Stefanie Klaver.
– Meestal is het goed om erna in ieder geval een probiotica kuur te nemen om ervoor te zorgen dat je darmflora weer herstelt. Kies ook hier liever voor kwalitatief goede producten. www.klaeverhealth.nl
– Verander niet je huid producten tijdens een kuur. Je huid is veel gevoeliger en kan snel geirriteerd of uit balans raken. Als je de juiste (kwalitatief) producten gebruikt en ieder geval je reiniging ‘s ochtends en ‘s avonds doet en je dag/nachtverzorging gebruikt zit je al voor een heel stuk goed.
– Omdat je huid ook droger en dunner kan worden liever GEEN heftige ”fruitzuur” peels. Wel af en toe een zachte scrub met een ronde korrel om de droge plekjes weg te halen. Geen ongepolijste grove korrel want die kan ook juist weer beschadigen.
– Zorg voor een Olie of een masker om je huid te verzachten.
– Vraag je schoonheidsspecialiste welke producten bij jouw huidtype passen.

– Na de kuur kun je een gezichtsbehandeling plannen en in overleg met de specilalist aanvullende producten gaan gebruiken zoals vitamine c serum, peels en evt clean oils.  

Sidenote; Dat er iets in jouw lichaam heeft kunnen ontstaan waardoor je zo iets heftigs als anti-biotica nodig hebt betekent. Dat er iets uit balans is. Belangrijke dingen waarop je dieper kan onderzoeken zijn;
– Voeding
– Beweging
– Trauma
– Systemisch

 Kan echt waardevol zijn om hier ook een keer naar te kijken. 

Dank en ik hoor je graag als je vragen hebt!

 

 

 

 

 

×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?