Om je huid in goede conditie te houden is een goede verzorging belangrijk, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Want in de wereld van verzorgingsproducten kom je serums tegen, toners en exfoliant, cleansers en moisturizers. Dan weer op basis van olie en dan op basis van water. Wat past nou het beste bij jouw huid en wat is de gewenste volgorde? Wij leggen het je uit, want een goede gezichtsverzorging routine doet wonderen.

Basis gezichtsverzorging routine

Een gezichtsverzorging routine bestaat in feite uit verschillende producten die samen tot het beste resultaat zorgen. De basis is in ieder geval een gezichtsreiniger, een exfoliant, een dagcrème met spf en een nachtcrème. Daarnaast kun je er, afhankelijk van je huid en wensen, meer producten aan toevoegen.

 

gezichtsverzorging routine

 Stappenplan voor een stralende huid

  • Stap 1: reinigen

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar haal altijd eerst je make-up eraf en reinig, reinig, reinig! Het is belangrijk dat je jouw gezicht goed reinigt, zowel in de ochtend als in de avond. Als je dit overslaat, kan je huid de nodige voedingsstoffen uit je routine niet opnemen en krijg je last van verstopte poriën en andere ongemakken. Kies een make-up remover en cleanser die past bij jouw huidtype. Voor een vette/gemengde huid gebruik je het liefst een reinigingsgel. Heb je een droge of juist gevoelige huid dan is een reinigingsmelk of olie beter.

  • Stap 2: toner

Is je gezicht goed schoon? Dan ben je nu klaar voor stap 2: een toner. Een toner zal de allerlaatste restjes van je make-up en vuiligheid verwijderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw huid vocht opneemt, het kalmeert en biedt bescherming. Ook kan het tekorten aanvullen na je reiniging. Onmisbaar in je gezichtsverzorging routine dus! 

  • Stap 3: exfoilant 

Een exfoliant is een manier om dode huidcellen te verwijderen van je gezicht. Hierdoor krijgen nieuwe huidcellen ruimte om te groeien. Hiermee zorg je dus ook dat de kans op rimpels en puistjes afneemt, maar ook gaat je huid hier meer van stralen. Gebruik een exfoilant niet vaker dan 3-4 keer per week,w ant dan kan het weer schade aan de huid aanbrengen.

  • Stap 4: dag- of nachtcrème 

De laatste stap van je gezichtsverzorging routine is in de ochtend een dagcrème met SPF. Zo ben je altijd beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon. In de avond kies je voor een nachtcrème. De rijke ingrediënten in deze creme zorgen ervoor dat de huid kan hydrateren en bevordert het herstel terwijl jij lekker ligt te slapen. 

×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?