Heb je last van jeuk, schilfertjes of en droge huid bij je wenkbrauwen? We hebben er allemaal wel eens last van. Vaak is het simpel op te lossen door de wenkbrauwen te verzorgen met een borsteltje en een hydraterende crème aan te brengen. Blijft het aanhouden, dan kun je mogelijk last hebben van eczeem of wenkbrauwroos.

Droge huid wenkbrauwen door uitdroging

We gebruiken op dagelijkse basis verschillende verzorgingsproducten. Sommige daarvan kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt, omdat ze het natuurlijke beschermlaagje van de huid laten verdwijnen. In veel shampoo’s zitten bijvoorbeeld sulfaten. Dit ingrediënt zorgt er enerzijds voor dat het haar schoon wordt en dat de shampoo gaat schuimen. Maar anderzijds wast het ook de beschermlaag van de huid weg. Omdat je shampoo ook veel in aanraking komt met de wenkbrauwen, kan het zorgen voor de uitdroging van de huid. Kies voor een milde shampoo en probeer niet te krabbel als je jeuk hebt.

Eczeem of wenkbrauwroos

Schilfertjes en roos in de wenkbrauwen kunnen veroorzaakt worden door een vorm van eczeem, namelijk seborroïsch eczeem. Dit ontstaat door een gist die te hard groeit op de huid, deze breekt de natuurlijke oliën van de huid af. De huid wordt hierdoor rood en huidcellen laten los, dit zijn de schilfers.
Eczeem is een chronisch huidprobleem. Je kunt het in principe goed onder controle houden, maar er zijn nou eenmaal periodes waarin het opspeelt en erger zichtbaar wordt. Belangrijk is om je huid goed af te drogen na het douchen, milde producten te gebruiken en een verzorgende crème te gebruiken voor de droge huid van de wenkbrauwen. 

droge huid wenkbrauwen
×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?