Vanaf de herfst kan het zo zijn dat je huid erg te lijden heeft onder de droogte. Hieronder leg ik je uit wat je kunt doen met huidverzorging en voeding en hoe je dit  je kunt behandelen met huidverzorging.

 

Droge huid van binnenuit behandelen

 

Ik geef je hieronder tips met betrekking tot huidverzorging en voeding naar aanleiding van mijn eigen onderzoek.

 

Voeding die je huid/darmen hydrateert zijn bijvoorbeeld

 

  • Komkommer
  • Zaden
  • Mango
  • Water
  • Avocado
  • Asperges

 

Verzorgingsproducten die je extreem droge  kunnen herstellen zijn
– Hydra repair capsules
– Vitality mask
– Toner
– Evt een zachtere reininging en het gebruik van een jaderolle

 

Een droge huid heeft daarom de juiste voeding en balans nodig, zowel van binnen als van buiten. Een logische oplossing, zou je denken, is invetten! Dikke lagen erop smeren, maar helaas werkt dat vaak juist averechts. Hoe je jouw huid wel het beste verzorgt?  

 

Juiste toner droge gezichtshuid

 

Het reinigen van je gezicht is een goed begin en gelijk ook het halve werk. Vooral het gebruik van een toner, mag niet overgeslagen worden. Water droogt de huid van je gezicht uit en de juiste toner zorgt voor balans en herstel. Je hebt dan ook minder nodig van je dag/nachtcrème. Een ander voordeel is dat deze producten ook direct veel beter worden opgenomen. Zorg ervoor dat je een toner kiest met zinvolle ingrediënten en zonder slechte alcoholen.  Dit lijstje kun je terugvinden op mijn Instagram.

 

De Hydra repair capsules zijn echt een SOS voor de droge huid en kan zelfs helpen tegen eczeem en verbrandde of beschadigde huid. Een blend van natuurijke olien waaronder avocado verzacht de huid onmiddellijk en trekt snel in. 

 Wat ook een fijne toevoeging kan zijn is het vitality masker met komkommer. Dit maskertje is overnight te gebruiken en brengt direct verzachting en verkoeling. Een dun laagje aanbrengen op het gezicht na het reinigen van je huid. 

 Succes en ik hoor graag van je!

grtz sarah

 

Droge (eczeem) huid in de winter
×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?