Tips om de droge huid van je gezicht te herstellen in de winter.

De wintermaanden kunnen extra zwaar zijn voor je huid en dan met name in je gezicht. Vooral in december en januari heeft je huid het zwaar te verduren en kan deze extreem uitdrogen. Een droge huid heeft daarom de juiste voeding en balans nodig, zowel van binnen als van buiten. Een logische oplossing, zou je denken, is invetten! Dikke lagen erop smeren, maar helaas werkt dat vaak juist averechts. Hoe je jouw huid wel het beste verzorgt? Daar lees je meer over in deze blog.

 

Juiste toner droge gezichtshuid

Het reinigen van je gezicht is een goed begin en gelijk ook het halve werk. Vooral het gebruik van een toner, mag niet overgeslagen worden. Water droogt de huid van je gezicht uit en de juiste toner zorgt voor balans en herstel. Je hebt dan ook minder nodig van je dag/nachtcrème. Een ander voordeel is dat deze producten ook direct veel beter worden opgenomen. Zorg ervoor dat je een toner kiest met zinvolle ingrediënten en zonder slechte alcoholen.  Dit lijstje kun je terugvinden op mijn Instagram. 

 

Hydraterende dagcréme

Na het gebruik van een toner, kies je voor een dagcrème die je droge huid gaat hydrateren. Kies een crème die bij je gezichtshuid past en die een structuur heeft die jij fijn vindt. Of dat nou een lightweight crème is, een olie of juist een vettere crème. Na een maand moet je in ieder geval al een zichtbaar verschil zien en een stralend gezicht hebben. Mocht het toch niet voldoende zijn, dan kun je altijd nog aanvullen met een serum hydra repair en eventueel een dieptereining.

Let op! Heb je last van eczeem? Eczeem heeft een andere behandeling nodig. Lees hier alles over in dit blog.

 

 

 

 

 

Vochtinbrengend komkommer masker