Waarom de bindweefselmassage een hit blijft! 
Bindweefsel zit door het hele lichaam, het is als het ware de tussenstof die alles bij elkaar houdt. Een krachtig weefsel waarin van alles gaande is. Als je dit weefsel onder druk zet (zoals je ook wel doet met yin yoga) komt er hyaluron-zuur vrij. Dit is hetgeen wat je huid hydrateert en je weefsel soepel maakt. Als dat hyaluron-zuur vrij komt heb je al minder zichtbaarheid van fijne lijntjes omdat ze gevuld worden met het vocht.

Maar er is meer! De collageen en elastine vezels (deze vezels worden steeds minder naarmate je ouder wordt) ze zorgen voor kracht en elasticiteit, worden ook opnieuw geactiveerd. Doordat je de huidlagen los masseert komen de collageen en elastine vezels vrij die je huid vol en stevig maken.

Afvalstoffen worden afgevoerd doordat je de doorbloeding stimuleert en zuurstof krijgt weer toegang tot de bovenste huidlaag. Kortom de ultieme glow bereik je met een bindweefselmassage. Je kunt dit thuis ook zelf een klein beetje nabootsen met een jaderoller en of een gua sha stone. Een jaderoller is tegelijkertijd ook heerlijk om je spieren te ontspannen. 

Wanneer is een bindweefselmassage een goed idee:
1. Vanaf je 25e levensjaar
2. Als je last hebt van verslapte huid.
3. Bij doffe huid.
4. Zichtbare lijntjes
5. Onzuiverheden (zonder ontstekingen). 

 

 

×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?