Het is bijna mei en de zon schijnt alweer volop. Ook al is het nog wat fris buiten, je wilt jezelf beschermen tegen pigmentvlekken en andere zonschade. Pigment vlekken zorgen ervoor dat je huid ouder lijkt. Vaak na je dertigste of na je (eerste) zwangerschap zie je eerste pigmentatie al in je gezicht verschijnen.

Pigment heeft vaak te maken met een hormonale disbalans. Hormonen in balans is voor vrouwen vaak echt de allergrootste uitdaging. Je kunt hier wat tegen doen! Allereerst is het zinvol om een merk te kiezen dat een daadwerkelijke hoeveelheid nuttige ingredienten in het product heeft zitten. Dan kom je bijna altijd terecht bij een cosmeceutical.

Een cosmeceutical betekent; ”ingredienten die bijna medicinaal zijn en afgestemd op elkaar om gericht de huid te verbeteren”. Wat wil je dan gebuiken van die cosmeceutical tegen pigment? Allereerst elke dag factor 30! Elke dag en als je direct in de zon gaat zitten meerdere keren aanbrengen en liefst eigenlijk helemaal niet in de directe zon gaan zitten.

Nu je je hebt beschermd om te zorgen dat het niet erger wordt wil je vast wel weten hoe die vlekken weggaan. Daarvoor hebben we vitamine C! Niet nu direct citroensap op je huid gaan doen want dan zorg je voor meer problematiek. Als je het serieus wilt aanpakken kies je een serum. Met een stabiele vitamine C zoals bijvoorbeeld Stay C. Een onge-oxideerde versie (ge-oxideert kan schadelijk zijn voor je huid). Niet hoger dan 20% en niet lager dan 12%. 3% heeft totaal geen zin helaas. Elke dag vitamine C onder je dagverzorging zorgt voor een egale stralende gelijk gekleurde huid. Dit gebeurd niet overnight dus heb even een of twee maandjes geduld en blijf steady. Net als met sport. Een x in het jaar gaan heeft geen zin. Elke dag een beetje wint het vaak van in een x heel veel.

Wil je als dertig plusser zonder pigment de huid rondom je ogen verbeteren of eruit zien alsof je daadwerkelijk 6 uur slaap hebt gehad? Check dan even revitaleyes van emerginc of vitality mask! 6 uur slaap in een potje/eyepad! Of vraag mij om advies! Ik help je graag om je badkamer shelfie te upgraden. XoXo