Skincare routine

Waarom is een goede skincare routine van belang?

70% van de verbetering van je huidverbetering begint thuis en is een dagelijkse beauty routine. Niet alleen kun je je huid verbeteren/herstellen wanneer er problemen zijn. Deze routine is ook van belang voor het behoud van een mooie gezonde huid, tevens geeft een ‘’selfcare routine’’ meer rust en balans in je leven doordat je jezelf een kort moment van aandacht gunt. Wanneer je jezelf aandacht geeft vooral in drukke tijden kun je daarmee bijvoorbeeld een burn-out voorkomen en/of sneller signaleren. Genoeg redenen om dit te integreren dus en zeker geen overbodige luxe in ons tegenwoordig zo drukke bestaan. Maar hoe krijg je in een wirwar van miljoenen producten snel, makkelijk en vooral zinvolle producten die bij je passen?

Alles begint natuurlijk met je schoonheidsspecialiste 😉.
Met een bezoek kun je vaststellen wat je huid nodig heeft en maak je een begin met een goede simpele huidverzorging zonder parfum, soms is het even zoeken naar de juiste formule en samenwerking, maar emerginc heeft voldoende in huis om iedere huid te verzorgen en te verbeteren. Maar mocht je liever thuis blijven kun je online ook advies krijgen.

Mijn idee van huidverzorging is ‘’keep it simple’’.
Reinig twee keer per dag. Denk maar aan een auto die je in de wax gaat zetten. Hij zal toch eerst schoon moeten zijn voordat je er glans aan geeft. Anders maak je alleen maar krassen. Waarom dan 2 x per dag?
’s Ochtends wil je het zweetlaagje van je huid afhalen. (’s nachts is je lichaam zichzelf aan het reinigen en dat laagje ligt ’s ochtends op je huid). Water alleen heeft van zichzelf geen reinigende kracht. (Denk maar aan dat je doucht met zeep en je vloer reinigt met allesreiniger, liefst groene zeep want dat is het meest milieubewust haha. Maar het komt erop neer dat water alleen je huid uitdroogt door het kalk wat erin zit).  ’s Avonds haal je de verontreinigde (stadse) lucht van je huid. Het fijnstof en vrije radicalen moeten eraf voordat je een ‘’kostbare’’ crème aanbrengt.

Een van de meest onderschatte, maar ‘’het belangrijkste’’ huidverzorgingsproduct is toner.
Toner zorgt er namelijk voor dat je huid weer terug in balans komt. Water droogt je huid uit en een toner hersteld de zuurgraad, waardoor ook je huidbarrière sterker wordt. Bovendien heb je minder van je (kostbare) crème nodig, omdat dit na het aanbrengen van een toner beter door je huid wordt opgenomen.

Vanaf ongeveer je 15e levensjaar begin je hiermee. Op deze leeftijd is het belangrijk om te beginnen met het hydrateren en verzorgen van je huid.

Vanaf je 30e wordt vitamine C onmisbaar. Dit omdat je vanaf die leeftijd gaat merken dat je huidconditie achteruit gaat. Het herstelt minder snel, eventueel pigmentatie, misschien nog steeds of opnieuw (hormonale) ontstekinkjes. Vitamine C helpt om je huidconditie optimaal te houden. (Wel in de juiste verhoudingen, dus minimaal 12% en niet geoxideerd).

Daarna breng je je dag/nachtverzorging aan afgestemd op jouw huidtype en je voorkeur qua structuur van crème. Overleg dit eventueel met je schoonheidsspecialiste.

Dit is alleen de basis. Maar die is heel vaak al voldoende om je huid een goede basis en bescherming te geven.

Voor optimale verzorging zou je hier nog een dieptereiniging (liever geen scrub) aan toe kunnen voegen en/of verschillende maskers. Vaak zijn de producten ook seizoensgebonden. In de winter heeft je huid nu eenmaal iets anders nodig dan in de zomer.

Heb je vragen ben je natuurlijk van harte welkom bij mij in de salon waar je onder andere terecht kunt voor bindweefselmassages en heerlijke gezichtsbehandelingen of online ik geef je graag advies.

Liefs saar

Skincare trends 2019/2020

Skincare trends;

Afgelopen jaren is er op gebied van skincare behoorlijk veel veranderd. Ik heb een duik genomen in de trends van 2020 en die vind je hieronder en daaronder 2019!

 1. Het kan je haast niet ontgaan zijn dat ‘’vegan/plantbased/cruelty-free’’ beauty met stip op nummer een staat. Niet alleen zijn we bewuster bezig met voeding maar ook zeker in skincare wint ‘’plantbased’’ steeds meer terrein. Celebrities zoals Gwyneth Paltrow en Nathalie Portman zijn maar een paar van vele voorbeelden.
 2. Upcycling/recycling/reduce and re-use gelinkt aan ‘’een betere wereld’’ zoals ook nummer 1 is een tweede trend die opvalt en gaat over hoe de producten verpakt worden. Producenten zoeken alternatieven voor plastic zoals glas, rietsuiker en hars. Sommige verpakkingen kunnen zelfs al op de composthoop. Maar let op; Dit is zeker nog niet altijd het geval. Recycle iig mocht je het niet zeker weten. Glas schijnt voor het transport nog steeds erg belastend te zijn, maar er wordt in ieder geval nagedacht en gewerkt richting een betere wereld. Don ’t make the perfect the enemy of the good.
 3. Skincare fan ’s zijn zich ook steeds meer aan het verdiepen om de goede bacteriën in onze huid te behouden door Microbioom technology. Met een microscoop bekeken leven er duizenden organismen op onze huid om hem te voeden en beschermen. Deze nieuwe beweging wil de natuurlijke huid barrière intact houden en beschermen door middel van pre en pro en post biotica.
 4. Bespoke skincare
  Consumenten worden steeds veeleisender en willen graag persoonlijker benaderd worden. Skincare die specifiek voor jou huidtype wordt uitgekozen of zelfs gemaakt. Met maandelijkse updates en recepten.
 5. SPF. Er is de afgelopen jaren veel te doen over SPF. Het is een zeer omstreden onderwerp waarbij de een volledig overtuigd is van elke dag een factor en de ander bang voor een tekort aan vitamine D en/of de juiste ingredienten voor je lichaam en het rif.
 6. Water vrije skincare. En natuurlijk heeft dit ook wederom te maken met duurzaamheid. Emerginc Rawceuticals heeft btw als een van de weinige een aantal producten zonder water in hun lijn, zoals bijvoorbeeld de ”Blend”.

In America waren vorig jaar deze trends gaande, ik zag dat deze alleen nog maar kort geleden in Nederland geïntroduceerd zijn. Dus misschien is het bovenstaande wat vooruitstrevend, maar dan weet je het vast.

Skincare trends 2019

 1. CBD-oil Cannabis infused beauty. In nederland kunnen we dit tegenwoordig al overal vinden. Van Bad bombs tot olie tjes. Natuurlijk wisten we al dat de voordelen van CBD eindeloos zijn en ook al jaren als medicijn gebruikt wordt als pijnbestrijding, stress en onrust. Veel  bedrijven zijn hiermee aan de gang gegaan, maar vaak weten alleen de authentieke de kwaliteit en werkzaamheid te behouden.
 2. Cosmeceuticals en kennis via dermatologen.
  Niet alleen willen we tegenwoordig luxe, maar ook zinvolle huidverzorging, de tijd van alleen maar een heerlijk geurend creme tje is voorbij. We willen de juiste ingrediënten, de juiste hoeveelheid en werkzame stoffen. Cosmeceuticals zijn hier een mooi voorbeeld van omdat ze bijna medicinaal zijn aan ingrediënten. Je kunt hiermee echt huidproblemen verminderen en huidverbetering creëren.
 3. Scrubs en peelings zonder korrel. Schoonheidsspecialistes die te maken hebben met veel patiënten met ontstekingen weten allang dat scrubben met korrel vaker geen goed idee is dan wel. Daarom worden steeds vaker (fruitzuur) Peels geïntroduceerd.
 4.  Last but not least waren ze in 2019 ook al bezig met Milieu bewuste/plasticvrije en waterloze cosmetica wat natuurlijk al een tijdje een grote rol speelt en gelukkig nog meer aandacht krijgt hopelijk komend decennia!