Veranderingen in je huid hebben vaak te maken met hormonen. Hormonen, afgeleid vn het griekse woord ”Hormao” betekent in beweging zetten.

Dat in beweging zetten daar heb je energie voor nodig. Dan hebben we het natuurlijk over voeding die in je darmen omgezet wordt als energie vanuit voeding. Juist wanneer je hormonen een verandering doormaken (zwangerschap, puberteit, overgang of gevolgen van een disbalans in voeding bij; endometriose, pcos, hatchimoto) is voeding van uiterst belang.

Belangrijk om je hormonen in balans te houden of te krijgen zijn bijvoorbeeld; Avocado, noten en vette vis.

Na je 30e gaat je spierkracht langzaam achteruit en ook je stofwisseling. (Elk jaar gemiddeld 5%). Dit zorgt met name in de huid voor het verlies aan veerkracht en tonificatie. (versteviging) Evenals pigmentatie. Pigmentatie is altijd een goede graadmeter daaraan kunnen we zien dat de hormonen uit balans zijn. Het treed vaak op rond je dertigste of rond/na een zwangerschap. Ook treden er vaak rond de kin ontstekingen op wanneer de hormonen uit balans zijn. Onderaan deze blog drie lifesaver producten.

Wat kun je nu doen om te zorgen dat je huid en hormonen weer in balans raken. Maak een afspraak bij een voedingscoach. Anita Mulderij is een goeie. Zij doet ook een EMB bloedtest waardoor je direct specifiek kunt zien welke stofjes je mist in je lichaam. Zoals bijvoorbeeld vitamine D en/of magnesium. Welke vaak voorkomen als tekort.

Je kunt ook een indicatie krijgen via de verschillende zones in je gezicht waar en waarom je ergens last van hebt. 

Spots indication

Hieronder drie lifesavers van emerginc. Deze zorgen direct voor verlichting en een stralende teint door middel van actieve fruitzuren. 

Boek dan een behandeling of vraag je gratis 15 minuten facetime gesprekje aan (ook te boeken in de agenda op de homepage). Zie je graag! 

 Vitamine C en retinol masker

Fruitzuur peel pads 

Vitamine C 20%

×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?