De Guasha gezichtsmassage steen; misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar deze steen wordt steeds populairder in beautyland. De Guasha steen is een methode om een heerlijke gezichtsmassage te geven. Deze techniek wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt als schraaptherapie. In deze blog lees je hoe je de gezichtsmassage steen moet gebruiken en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een Guasha gezichtsmassage steen?

Guasha is een speciale, gladde steen die gemaakt is van zwart obsidiaan. Obsidiaan laat negatieve vibes verdwijnen en brengt je in contact met je intuïtie. 
De Guasha steen methode is een geneeswijze die oorspronkelijk uit China komt en werd gebruikt voor spierontspanning. Het is vergelijkbaar met de wat meer bekende jade roller, maar de Guasha steen heeft meer voordelen. Zo gaat de Guasha steen dieper in de spieren en omhelst echt je bot. 

De voordelen van een Guasha steen

De gezichtsmassage steen heeft vele voordelen,  zo zorgt hij onder andere voor:

  • stimulering van de bloedsomloop
  • stimulering van de celvernieuwing;
  • ontspanning in je gezichtspieren;
  • vochtophoping uit je gezicht te laten verdwijnen;
  • verminderde roodheid;
  • natuurlijke contouring van je gezicht.

gezichtsmassage steen

Hoe gebruik je de Guasha steen?

Zorg altijd voor een schone huid vooraf. Ook kan het helpen om wat crème of olie te gebruiken, zodat de Guasha steen makkelijker over je gezicht glijdt. Begin in het midden van je gezicht. Met de platte kant van de gezichtsmassage steen beweeg je vloeiend naar boven en naar de buitenkant. De steen heeft ook wat scherpere hoeken, die je kan gebruiken om verschillende drukpunten te masseren. Je kan de Guasha steen ook gebruiken voor je keel, je nek en voor je schouders.

De Guasha steen is een verrijking aan je skin care routine!

Bekijk hieronder onze IGTV om te zien hoe je de Guasha steen precies gebruikt.

 

×

Hi!
Ik help je graag verder! Stel hier je vraag...

× Hoe kan ik je helpen?