Tips om je droge huid/vochtarme huid te herstellen in de winter.

Vooral in de januari en december maand heeft je huid het zwaar. Een droge huid heeft de juiste voeding nodig en balans. Zowel van binnen als van buiten.  Een logische oplossing zou je denken is invetten! Dikke lagen erop smeren. Maar helaas werkt dat vaak averechts.

Reinging is een goed begin en het halve werk. Vooral het onderdeel toner, mag niet overgeslagen worden. Water droogt je huid uit en de juiste toner zorgt voor balans en herstel. Je hebt dan ook minder nodig van je dag/nachtcreme. Het voordeel deze producten worden direct ook veel beter opgenomen.

Zorg ervoor dat je een toner kiest met zinvolle ingredienten en zonder slechte alcoholen.  Dit lijstje kun je evt vinden op mijn instagram. 

Vervolgens kies je voor een dagcreme die je huid gaat hydrateren. Kies een creme die bij je huid past en die een structuur heeft die je fijn vind.  Lightweigt creme, olie of juist een vettere creme. Na een maand moet je een zichtbaar verschil zien. Mocht het niet voldoende zijn kun je altijd  nog aanvullen met een serum hydra repair en evt een dieptereining.
Let op! Eczeem heeft een andere behandeling nodig. Zie hiervoor een volgend blog.

 

 

 

 

 

 

Vochtinbrengend komkommer masker