Blogs

 

Skincare 

Let op: |Een huidprobleem is vaak niet meteen na een behandeling opgelost en soms is het binnen een lijn ook nog even zoeken naar de juiste producten. Het meeste resultaat behaal je zelf thuis met je eigen huidverzorgingsritueel. 70% van de huidverbetering bestaat hieruit! Niet alleen je eigen verzorgingslijn thuis is belangrijk maar ook je eigen hygiëne en voeding. Eigen hygiëne houd bijvoorbeeld in;

”Altijd je handen wassen voordat je je je gezicht wast.
– Schone kwasten en sponsjes gebruiken voor je make-up (doe de sponsjes mee in de wasmachine, koop nieuwe en/of was met unicurazeep). Doe dit iig regelmatig!!
– Kussensloop (bij erge onstekingen) om de twee dagen in de wasmachine.
– Gember en kurkuma door het eten. (onstekingsremmers)
– Geen vet in je haar doen.

Dus is het probleem niet direct na een behandeling opgelost? Sorry, maar helaas ben ik geen wonderdokter. Ik zit er wel dicht tegenaan natuurlijk ;-). Dus wil je het echt een kans geven dan is jouw inzet ook belangrijk. Als je een yogales volgt en teleurgesteld bent dat je niet meteen 5 minuten ondersteboven kunt blijven staan en vervolgens niet meer naar de les gaat dan gaat het ook nooit voor je werken.

Dit betekent bijvoorbeeld dat als je een behandeling hebt gehad en/of producten aanschaft en het bevalt niet op de gewenste manier of je denkt dat er iets niet klopt dat ik het graag van je hoor. Misschien heeft het wat extra uitleg nodig of werkt het niet voor jouw huidtype. Dan kunnen we samen even kijken wat we nog meer of anders kunnen doen.

2 jaar geleden ben ik begonnen met het merk EmerginC.

Jarenlang heb ik in salons gewerkt met verschillende luxemerken. Allemaal roken ze heerlijk en de een was nog mooier verpakt dan de ander. Ik had zelf een huidprobleem en wilde dolgraag deze heerlijke spulletjes proberen en dacht dat als ik de dure merken aan ging schaffen dat het dan wel beter zou worden. Het werd niet slechter, maar ook zeker niet beter. Het vervelendste hieraan vond ik, dat in de salon wel werd verwacht dat ik deze producten met volle overtuiging moest adviseren aan mijn klanten.
Na een half jaar zelf gebruiken zonder resultaat was ik toch van mening dat het niet ging werken. Als je een goeie basis hebt aangeschaft zou een half jaar een goede graadmeter zijn naar mijn mening. Toen ik mijn eigen salon startte wilde ik alleen met iets werken waar ik 100% achter kon staan. Na 1 behandeling met EmerginC was ik al helemaal blij! Maar ”eerlijk gezegd” daarmee was het probleem voorlopig nog niet opgelost. Mijn huid werd met gebruik langzaam stapje voor stapje beter maar het was/is soms nog wel even een zoektocht naar de juiste producten.

Het merk EmerginC bestaat sinds kort uit drie verschillende ranges. Een Cosmeceutical, Scientific Organics en Rawceuticals. Een milieu bewust merk dat als doel heeft om jouw huidconditie te verbeteren. Deze blog licht ik alleen de cosmeceutical even uit.

Mo van ”Forever39.nl” heeft hier het volgende over geschreven;

Op zoek naar de ‘holy grale’ op het gebied van gezichtsverzorging? Dan zijn cosmeceuticals vast wel iets voor je. Maar wat doen deze verzorgingsproducten nu precies voor je? En waarin verschillende ze van “gewone” crèmes en serums?

Eerst maar eens uitleggen wat cosmeceuticals zijn, mocht je dit nog niet weten. Dit zijn verzorgingsproducten die het midden houden tussen schoonheidsverzorging en geneesmiddelen. Het zijn namelijk producten die aan de ene kant verkrijgbaar zijn zonder recept, maar aan de andere kan het echt iets doen voor de huid doen. Ze werken namelijk in op de diepere lagen in de huid, met als effect een optimalisatie van de huidfuncties. Denk bijvoorbeeld aan producten met (een afgeleide van) Vitamine A-zuur, waarmee je rimpels kan bestrijden. Of aan een vitamine C serum, waarmee de collageenaanmaak wordt gestimuleerd en dat helpt tegen de effecten van de zon. Cosmeceuticals gaan verder waar gewone crèmes stoppen en maken daarbij gebruik van de nieuwste technologieën.

Ik ben groot fan van deze vorm van verzorging en verbetering van je huid. Want ik ben van mening dat je alleen spullen op je gezicht moet smeren als ze écht iets voor je doen. Kijk, het is fijn als je crème lekker ruikt, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Bij (een goede) cosmeceutical draait het juist om stoffen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze iets voor je huid doen, niet of het product een gezellig pastelkleurtje heeft dat zo mooi bij de verpakking staat.

Kijk voor meer info op www.forever39.nl

EmerginC is begonnen met het Vitamine C serum en heeft hierin een eigen formule ontwikkeld. Namelijk Stay-C. Vitamine C en A

 

 

 

 

It ’s all about ”Sugaring”

Wat is suiker ontharing nu eigenlijk en waarom wil jij dit graag doen in plaats van harsen.
Suiker van Pandhy ’s bestaat uit ongeraffineerde suiker en water. (Glucose, fructose en water om precies te zijn).
Sugaring is the ultieme manier van ontharen vooral voor bikini, oksels en gezicht en als je een gevoelige huid hebt. Tevens voor benen en de rest van je lichaam, als je niet wilt of kunt laseren.

Hoe werkt het?
Haren verwijderen zonder de huid te beschadigen.
De suiker smelt in op de huid rondom de haren. De haren worden met de haargroeirichting mee uitgetrokken zodat het haartje heel blijft en volledig met de wortel uitgetrokken wordt. Daarna moet een nieuw haartje groeien. Dat nieuwe haartje is vaak minder stug, het meest verschil merk je als je vroeger scheerde en nu suikert. De haren lijken minder, maar minder haargroei bestaat niet. Het haartje is alleen slapper.
Doordat de suiker lichaamstemperatuur is blijft de huid heel en kan onmogelijk verbranden of beschadigen omdat de suiker niet aan de huid kleeft. In suiker kunnen geen bacteriën kunnen overleven daarom is het hygiënischer en heb je minder kans op ontstekingen/ingegroeide haren.

Belangrijk om te weten voordat je gaat sugaren!

  • Bereid je voor door minstens twee weken voor de behandeling niet te scheren.
  • Na de behandeling 24 uur niet heet douchen (beter douchen binnen 24 uur zo lang mogelijk uitstellen).
  • Na de behandeling 3 dagen geen kant dragen.
  • Nooit scrubben met een scrubhandschoen! Dit is heel bacteriegevoelig

Het voordeel van sugar is dat je ook vrij korte haren makkelijk mee krijgt mits het net geschoren is. Dan is de haar stug en hard en wil het moeilijk mee dus moet het daarom minimaal een halve cm gegroeid zijn liefst iets langer nog, anders krijg je niet alle haren mee en moet je na een week alsnog een nabehandeling.

Soms is je huid toch nog gevoelig voor ontstekingen en ingegroeide haren, dan heeft pandhy ’s hier een volledig organic verzorgingslijn voor ter ondersteuning van huidverbetering met bijvoorbeeld een zoutscrub en haargroeiremmer. Laat je adviseren in de salon.